0
Bevásárlókosár
Nincs termék a kosárban.

Blog varázs

Hogyan szervezz szuper gyerekbulit? Gyorstalpaló 5 pontban

Amikor a nagyobbik fiamnak először megígértem, hogy szülinapi bulit tarthat, bevallom, halálra rémültem. Mit fogok csinálni 10-12 5 éves kisgyerekkel 3 órán keresztül. Tudom vannak akik 30 gyereket foglalnak le napi 8 órában de én nem vagyok pedagógus. Bújtam a netet órákon át, listákat írtam, majd újraírtam mire végül össze állt a nagy terv.

A buli sikeresen lezajlott, azóta már sok idő eltelt és én számtalan zsúrt rendeztem totyogósoknak és kisiskolásoknak, de vannak dolgok amik mindig állandó pontok ezeken az alkalmakon. Lássuk, szerintem mik is a legfontosabbak, ha gyerekzsúrt rendezel.

1. Az alapok -  Meghívó.

 Mi szerepeljen a meghívón? Mivel ez egy gyerekbuli, még ér megmondani, hogy a party bizony ettől-eddig tart. Válassz olyan idő intervallumot, ami a korosztálynak megfelelő, ne túl korán de ne is túl későn. Hidd el 3-4 óra bőven elég  a mókából.

Tisztázd le előre a szülőkkel, hogy ott maradhatnak-e, illetve kérj visszajelzést jönnek-e. Így tudsz még gyorsan pótmeghívókat kiküldeni, ha sokan nem érnek rá illetve kölcsönkérni anyukád poharait, ha mégis mindenki eljön. :)

 

2. Az érkezés 

Mindig írd fel az érkező szülők telefon számát, mielőtt lelépnének, bármi történhet, tudd hogyan érheted el őket.

 

Szeretnék még ilyen kreatív ötleteket kapni!

 

A gyerekek cuccait, kabátokat egy előre kijelölt helyre rakjátok, ne ott legyen kavarodás. Mi a hálószobánkban a franciaágyat szoktuk kinevezni erre a célra.

Engem először eléggé meglepett, hogy a bulira érkező gyerekek sikítva kergették egymást a lakásban. Fel vannak pörögve, alig várták a bulit, érthető hogy kicsit örjöngenek.  Ne félj nem tart soká!

3. Az étkezés

 Ha már buli, legyenek finomságok is. Azt gyorsan megtanultam, hogy bármilyen habos-babos tortával, süteménnyel egy bizonyos kor alatt felesleges készülni. Persze egy szülinapi bulira elengedhetetlen a torta, de még olyan gyerekbulin nem voltam, ahol értékelhető mennyiség fogyott volna belőle, a torta csak a gyertyák elfújásáig érdekes, utána szalad mindenki vissza a játékhoz.

A legjobbak a kekszek, chipsek, pop-corn, sós kekszek több kisebb tálkában szervírozva, amit magukkal is vihetnek, hiszen ez egy különleges alkalom, lesz ídőd felporszívózni utána ne izgulj.

A nyári bulikon nagy sikere volt a fagyibárnak is, ahol a gyerekek maguk választhattak 3-4 fajta fagyi közül és azt rakhattak rá amit csak akartak. Volt, tejszínhab, cukorka, csoki, mogyoró, öntetek és minden fajta finomság.

Szerezz be műanyag poharakat és alkoholos filcet, amivel ráírhatod a nevüket. Vagy lehet kapni/csinálni jópofa szívószálra húzható jelölőket, hogy mindenki tudja melyik volt az övé.

4. Kézműveskedés

Elég meglepő de a bulikon a legnagyobb sikere mindig a kézműves asztalnak van. Kinevezünk egy asztalt valahol egy félre eső helyen, ahova kikészítünk mindent ami a kézműveskedéshez kell és az asztal mellé annyi széket, amennyi kényelmesen elfér.

Az első egy másfél órában felesleges munkának tűnik, de ahogy halad az idő és lenyugszanak az idegek folyamatosan elkezdenek szállingózni az érdeklődők, utána pedig állandóan telt ház van a kézműves sarokban.

 

  • Készíts elő mindent alaposan
  • Vágj ki minden bonyolult formát.
  • Készülj annyi alapanyaggal hogy mindenkinek jusson, akkor is ha valaki többet csinál.
  • Készíts egy minta darabot, hogy lássák mi a cél.
  • Ha ragasztóra vagy ollóra van szükség abból is készülj több darabbal, nehogy veszekedéssel rontsák el a hangulatot.
  • Figyelj arra, hogy a korosztálynak megfelelő feladattal készülj.

 

Általában az alkalomhoz illő kézműves alkotásokat szoktam választani: halloweenra szellem ragasztó, nyáron parafadugó hajó készítés és így tovább. A gyerekek imádnak odaülni és csinálni a feladatot, a végén pedig büszkén viszik haza az elkészült műveket.

 5. Csapat programok

Mindig jó ötlet valamilyen versenyt vagy közös tevékenységet szervezni.

Könnyen készíthetünk például krepp papírból és papírtáskából pinátát, amibe egy zacskó cukrot öntünk. Amíg a gyerekek bekötött szemmel próbálják szétütni, máris elrepült 20 perc. És bár sokan “idegennek” gondolják a pinátát, életem egyik legmeghatóbb buli-élménye is ehhez kapcsolódik. A gyerekek sorban álltak ütögettek, ahogy kell, egyszer csak széthullott a pinata és az éhes kis vércsék rávetették magukat az édességre. De az egyik csöndesebb kislánynak sajnos nem jutott semmi. Valaki elkiáltotta magát: Lucának nem jutott! Édesek voltak, ahogy ott körbeállták és a zsebükből kotorták ki a cukorkákat. Mindenki adott valamit!

Akinek van kertje és jó az idő, lehet szervezni, foci bajnokságot, vidám sorversenyeket is. Nagyobbaknak kincs keresést a házban vagy kertben elrejtett apró ajándékokkal, amit egy kincses térkép segítségével találhatnak meg.

És végül, a legfontosabb tanácsom: Csak lazán!

Jó szórakozást!

Virág

 Bankkártyás fizetés

Kövess minket

Csak nyisd ki a dobozt és kezdődhet a varázslat!