Már javában tart a levendula szezon, de még nem késő elmenni és szedni valamelyik levendulás kertben egy adag virágot. Sok kézműves terméket szokás készíteni levendulából, mi leginkább szörpöt készítünk belőle.
Hozzávalók.
- 6 bögre cukor
- 6 citrom leve kicsavarva
- 2 bögre víz
- egy nagy csokor levendula virág
- 1-2 szál menta
A cukrot, a vizet és citrom levél tegyük egy lábasba és forraljuk fel. Ha a cukor felolvadt tegyük bele a lemorzsolt levendula virágot és ízlés szerint mentát.
Kapcsoljuk le a gázt és tegyük a hűtőbe egy napra. Másnap szűrjük le és töltsük a szörpöt üvegekbe.
A levendula szörp nem csak finom és hűsítő, de nyugtató és frissítő hatása is van.
Jégkockával kínáljuk.